18 Ekim 2013 Cuma

Yeme Turizmi - 2 - MERSİN

Lezzet yolculuğumuza Adana'dan trenle 1-1,5 saat mesafedeki Mersinle devam ediyoruz. Adana'dan sonra Mersin'e geçince gözlerim büyüyor ve şaşkınlık içerisinde bakakalıyorum. 20-25 katlı gökdelen gibi siteler sahilden başlıyor şehrin içlerine kadar giriyor. 

Gelelim Mersin'in meşhur yemeklerine..

1. Tantuni İstanbul'da her yerde tantuni yenmez derler. Mersin'e gittikten sonra bunu açık ve net olarak söyleyebilirim ki İstanbul'da hiçbir yerde tantuni yenmez. Lütfen Göksel tantuniye gidin ve kendiniz bu zevki yaşayın.

Not: Adana'daki gelenek burada da devam ediyor. Tantuni yemek için oturduğunuz masa, daha siparişinizi bile vermeden hemen salatalar ile dolduruluyor. Ayrıca adamlar müthiş hızlı çalışıyorlar, Mc Donalds, Burger King falan yalan olmuş, asıl fast food Göksel Tantunide. Siparişi vermeniz ile 2 dk içinde dürüm halinde ortadan katlanmış tantuniniz elinize veriliyor. :) İyi reklam yaptım bu arada :)

2. Künefe Mersin'in künefesi bambaşka demişlerdi. Hakikaten de öyle. Biz künefe yememişiz önceden. Aşağıdaki fotoğraftan da anlaşılıyordur zaten. Künefe için de bir yer önereyim. Künefeci Emin Usta. Mersinin çarşısının içinde aynı cadde üzerinde 3 dükkanları var. 
Mersinde başka nereye gidilir derseniz de sahildeki mekanlarda oturabilir, mersin marina ve mersin forumda alışveriş yapabilirsiniz. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder