8 Eylül 2013 Pazar

Karış Karış Bodrum -1

Bodrum yeşil mavi ve pembenin her tonunu görebileceğiniz bir yer. Öyle yapılardan başka bir şey görmediğiniz, yeşile hasret kalmış değil. Genelde yerleşim tatil siteleri ve köy evleri şeklinde ve her evin ufaktan da olsa bi bahçesi var. O yüzden masmavi gökyüzünün altında yeşillikler arasından sıyrılmış dizili beyaz noktacıklar şeklinde görünüyor. Tabi aralarda da muhteşem tonlarıyla pembe begonviller manzaraya renk katıyor. İstanbulun pis havasından gürültüsünden trafiğinden sonra burası benim için cennet gibi. Tertemiz havasını içime çekiyor sabahları kuş cıvıltıları ile uyanıyorum. Bizim kaldığımız yer gündoğanda eşimin dedesinin yazlığı. Terasından aşağıdaki fotoda göreceğiniz muhteşem manzarayı hergün seyre doyamıyorsunuz.
 
Her yere ulaşımı olan Gündoğan'ın yeri bende ayrı. 10 dakikada Yalıkavak'a , yarım saatte Bodrum merkeze gidebiliyorsunuz. Sessiz sakin bir yer. Öyle disko barların, kopkopçu mekanların yeri değil. Sahilde çok hoş restaurantlar var, balık ve mezeleri ile meşhur Terzi Mustafa'nın Yeri ve Reana'dan tutun da ev yemeklerinin yapıldığı Çakıltaşı, pide ve türleri için Pamukkale Restaurant, Gözlemelei ile Giritli Cafe, kahvaltısını sevdiğimiz Deniz'im Restaurant ve diğerleri.
 

Bu arada Gündoğan'da kalıyorsanız yine minibüsle 5 dk mesafede Küçükbük'te Muhtar'ın Yeri'ni tavsiye ediyorum. Mezeler muhteşem özellikle karides ve kalamarı çok lezizdi. Yerli kalamar şekilsiz şemalsiz geliyor ama tadı hemen dikkat çekiyor. Mezeler 7 TL idi, karides 25 TL, kalamar 15 TL. 
 
Biz tatilimizin genelinde dinlenmeyi ve sitenin havuzunda geçirmeyi 2 günü Bodrum'u gezmeye ve 1 günü de tekne gezisine ayırmayı tercih ettik. Sitede geçirdiğimiz zamanları geçiyor direk Bodrumu gezdiğimiz 2 günü anlatmaya başlayacağım. Bodruma gelecekler için rehber olabilir belki. :)

2 yorum:

  1. Çok faydalı ve yararlı bilgiler var, insanın Bodrum'a gidesi geliyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Uzun zaman ara verdikten sonra bol fotolu ve yazılı bir kayıt açmak istemiştim. Bodrumun devamı ve selimiye köyü yazıları da gelecek. Onlara da bakın öyle gidin Bodrum'a :)

      Sil